Vanliga frågor

Här presenteras de vanligaste frågorna som ställs om Bilia Outlet och våra tjänster.
Sidan uppdateras kontinuerligt men om det är något du undrar som inte framgår här är du hjärtligt välkommen att maila till oss på bilia.nu@bilia.se så lovar vi att återkomma till dig så snart vi kan.


Kan man lita på att ingen trissar upp priset hos er?

Ja, vi har ingen som bevakar auktionen och lägger in "spökbud" för att få upp priset. Vi garanterar att det är en seriös budgivning som är öppen. Du ser alltid dina konkurrenters användarnamn som är unika för varje budgivare.

Vad menar ni när ni säger Din bästa bilaffär?

Att du kan köpa bilen till rätt pris och att ditt bilköp inte medför några obehagliga överraskningar. Vi vill beskriva bilen så objektivt som möjligt och att det stämmer när du hämtar den och inte får någon överraskning. Trots allt handlar det om en stor investering och vi vill göra allt för att du som kund skall vara nöjd och trygg.

Säljer ni även för privatpersoner?

Ja, vi säljer även fordon från privatpersoner. Mer information finns på sidan Tjänster - Netbilförsäljning.

Byter ni in bilar?

Ja, vi tar emot din inbytesbil som en delbetalning av ett bilköp. Kontakta oss om du vill ha den värderad innan auktionen.

Är priser angivna inklusive moms?

Ja, alla priser hos oss är inklusive moms om inget annat anges under objektet.

Hur skall jag kunna veta i vilket skick bilarna är i?

Till varje bil finns ett testprotokoll. Det beskriver bilens skick gällande funktioner, utseende och slitage. Testprotokollet finns under fliken Bilens skick, klicka på ordet Testprotokoll. Det är viktigt att du läser detta för att skapa dig en uppfattning av bilen.

Jag har ingen e-postadress, vad gör jag då?

Detta är ett krav för att kunna buda på våra objekt och för att vi skall kunna kommunicera med dig som budgivare digitalt.

När jag läser bilarnas testprotokoll tycker jag att många bilar har ovanligt mycket skador på karossen?

De flesta av bilarna vi förmedlar är i normalt skick. Vi vet av erfarenhet att de flesta som kommer hit och tittar på bilarna blir positivt överraskade. När vi beskriver bilarna försöker vi verkligen att få med allt. Vi vet också att de flesta som köper en begagnad bil accepterar att det finns några dörruppslag eller små repor på bilen. Det viktiga är att det inte drar ner helhetsintrycket. I vårt testprotokoll använder vi begreppen Normal, Under normal samt Över normal vilket skall ge en ungefärlig bild av hur bilen ser ut. Dvs. skriver vi Normal, ser bilen bra ut i förhållande till hur gammal bilen är samt hur många mil den har gått, men då kan det också finnas några små märken/repor på bilen. Polerbara märken eller repor tas inte upp i testen.

Görs bilarna i ordning innan ni säljer dem?

När bilarna kommer från våra uppdragsgivare görs en lätt rekonditionering, dvs. vi tvättar bilen in- och utvändigt samt dammsuger bilen i kupé- och bagageutrymme. Vi gör detta i första hand för att kunna göra en så korrekt bedömning av bilen som möjligt. Efter detta testas och provkörs bilen. För övrigt gör vi ingenting om inte uppdragsgivaren begär det.